אינדקס המפלצות של קלדאריה

חזרה אל דף השער

יורשת

הקרדינל

קו-זמן

הרפתקנים

גזעים

ארצות

דמדומי
המערב

מפלצות

טכניקה

חי וצומח

אלים

 

 

 

אוסטרלופיטקים רצחניים (Killer Apemen of Durk)

 

יסוד קסם: Chaos or Desert Nature

נטיה: Chaotic-Neutral Evil

שיוך: Surhildor

רקע

האוסטלופיקטוס הרצחני, הנקרא גם אוסטלופיטקוס טיראניס, הינו זן של אוסט' רובוסטוס,

החי בשרשרת המדבריות שבגבולה המערבי של קלדאריה, מעבר לגבעות דירלאוס; אנשי קוף אלו הסתגלו באופן מיוחד לשרידה באיזורי החום הקטלני של אבאר-דורקא ושאר המדבריות העצומים שמעבר לפרובינקיות המערביות של הילאסיאס. לפי אחת השמועות, נוצרו כמה מן הזנים בניסויים קסומים של מכשפים אלמתים בעמקי המדבר.
האוסט' הרצחני מזכיר את אביו הקדמון, אוסטלופיטקוס רובוסטוס, אלא שהוא גדול יותר, ושיניו עברו הסבה לאכילת בשר. ארובות העיינים של הגולגולת בולטות כלפי מעלה, בכדי לסייע ליצור לארוב בתוך חול עמוק, הטפרים באצבעות הידיים מפותחים מאד, מבנה הגולגולת והשלד חזק מאד, וכרבולת העצם שעל הגולגולת גדולה ובולטת, הן אצל זכרים והן אצל נקבות. נפח המח גדול יותר מאשר של אוסטרלופיטקוס רובוסטוס, והינו כ-
CC 800-700.

קרב

שיטת התקפה וקרב בלתי חמוש: אוסטלופיטקוס רצחני אוהב לארוב לקורבנותיו בתוך חול עמוק, כשכמעט כולו שקוע בפנים, ולהגיח החוצה בקפיצה מהירה. טפריו המחודדים הינם נשק התקפה מכובד למדי, בעוד נשיכתו גורמת נזק ניכר, וכל מי שנפגע ממנה מציל נ' קרן מוות, או מאבד דם בקצב של 3-1 נק"פ לסיבוב, עד שהוא חובש את פצעיו או מת.

האוסט' הרצחני תוקף תמיד בחבורה, כאשר התוקפים משתדלים להקיף את טרפם מסביב, במעין מעגל, כאשר הם מונעים מיריביהם להתלכד ומאלצים אותם לפזר את כוחם. בד"כ, הם אינם יודעים להשתמש בארטילריה (כמו ידוי גושי סלע). 1 מכל 7 לוחמים (בד"כ המנהיג) יהיה רכוב על עוף מדברי מפלצתי בשם אוראק (ראה תיאור).

קרב חמוש: הפרטים היותר מפותחים של הגזע למדו להתקין כלי נשק אכזריים, או שקיבלו אותם מאחרים. הנשק החביב עליהם ביותר הוא נשק מוט קצר, בעל להב מגלי משונן, עשוי מעצם או חומר קרני מיוחד של מפלצות שמתו במדבר, המכונה אצל היצורים פום-דום. לעיתים, יופיעו גרסות של הנשק העשויות מתכת כבדה ומשוננת, ואלו בדרך כלל נעשו עבורם בידי בני גזעים מפותחים יותר.
הפום-דום משמש להגנה (
Parry) ולהתקפה כאחד. פגיעת הנשק גורמת נזק כבד, המשתנה לפי גודלו ואיכותו. בנוסף לנזק, הקורבן חייב להציל נ' קרן מוות ב -2, או שיתחיל לדמם בקצב מזורז של 5-2 נק' נזק לסיבוב.

שימוש בלחשים: רוב האוסטרלופיטקסים הרצחניים אינם מסוגלים להבין במאגיה, אולם מדי פעם, מופיעים אצלהם שני סוגים של מטילי לחשים:

השאמאן השבטי הינו הנפוץ ביותר (80%): הוא פרט חזק במיוחד, חמוש היטב, בעל 10 מאנה לקב"פ, ומסוגל להטיל לחשי כאוס. שאמאן שבטי, כמו הלוחמים שלו, יהיה תמיד זכר. לעיתים, מכל מקום, מופיעה נקבה מטילת לחשים המכונה אדופאר, שיש לשפוט אותה ככוהנת מדבר בעלת 15 מאנה לדרגה, בדרגה השווה לקב"פ. לעיתים נדירות מאד, יהיו אדופאר שיעלו דרגות מעבר לכך, עד דרגה 15 או אף יותר מכך (אדופאר נעלות).

משכן וחברה

אוסטרלופיטקוס רצחני חי במשפחות מורחבות, הכוללות כ 100-30 פרטים, מהם כ40%- לוחמים. אחד מכל 7 לוחמים יהיה בואזאף - מעין מפקד זוטר, או מפקד להק ציידים. לכל משפחה יהיה ציף' אחד, והסיכוי למצוא מטיל לחשים הינו 5% לכל 10 פרטים החיים בשבט. מטיל לחשים כזה יהיה שאמאן (80%) או אדופאר (20%). על כל 15 פרטים, תהיה ברשות השבט עוף האוראק אחת. לעיתים, יהיו ברשות השבט גם כמה צבועי מדבר, גובליני חולות בתור משרתים, וכ"ו.

השבט נשלט בצורה קשוחה מאד בידי הצ'יפ, שהוא הזכר החזק ביותר והאכזרי ביותר. אי ציות משמעו מוות (או בריחת המורדים להקים להם שבט חדש). כאשר המנהיג מזדקן או נחלש, הוא נרצח בד"כ בידי זכר צעיר וחזק יותר מקרב מעמד הבואזאף. חלוקת המזון נעה לפי פירמידת הכח, כשהנקבות והצעירים נאלצים להסתפק בשאריות. השבטים, כמוהם כרוב היצורים החיים בשממת פלוריאן ומדבר דורק, נודדים לפי עונות השנה ובעקבות הטרף. מטילי הלחשים, אם ישנם, נחשבים כעומדים מחוץ להירארכיה, ואיש מבני השבט אינו מעז לשלוח בהם יד. בדרך כלל, גילם היותר מופלג ונסיונם הופך אותם לסמכות העליונה בכל הנוגע לכיוון הנדידה ועניינים דומים. השבטים, קטנים וגדולים, נלחמים זה בזה לעיתים תכופות על ציד ובעלות על הנקבות, והמתים נטרפים בידי המנצחים בלא כל רחמים.

לאוסטרלופיקטוס הרצחני אין שפה מפותחת. הפרטים משתמשים בסדרה של קולות, נהמות ויבבות, ובכמה עשרות סימנים מוסכמים. אדופאר נעלות יודעות בד"כ לדבר בשפה או שתיים של בני אדם או אנושואידים.


צבאות פשיטה
: לעיתים נדירות, תחת ניצוחה של אדופאר עליונה מוכשרת, מתאחדים שבטים רבים לנחיל המונה אלפי פרטים. נחיל זה, המנוהל בידי חבורה של שאמאנים ואדופאר הכפופה למנהיגה הנעלה, מתקיימים במשך זמן קצר למדי, ומטרתם אחת - התקפת מחץ על איזורים מיושבים (בד"כ, הפרובינקיות המערביות, ולעיתים גם ערים של בני דורק). מצבים כאלו הינם נדירים ומסוכנים במיוחד, משום שהמוני הלוחמים לא ירתעו מכל קושי או ריבוי אבדות, ויכולים למחוק איזורים מיושבים שלמים בדרכם.

ערך למערכה

האוסטרלופיטקים הרצחניים מהווים אחת הסכנות הנפוצות שצופנים המדבריות שממערב לעולם הידוע, אם כי אין להם כל יכולת להתקרב לכוחם ועורמתם של הדורקים עצמם; הללו רואים בהם מטרד מרגיז, אבל ניתן בהחלט לפתרון. ידוע על ערים דורקיות שנהרסו או נפגעו קשות במהלך ההיסטוריה בידי צבאות פשיטה, אולם השבטים המפוצלים של האוסט' הרצחניים בד"כ אינם מהווים אתגר רציני עבור הדורקים הנבונים והמאורגנים יותר.
כמה וכמה מהפחות הדורקיים מחזיקים פרטים אוסטרלופיטקיים מגודלים כעבדים ושומרים, ביחוד כאלו שנתפסו בעודם גורים. האוסטרלופיטקים הרצחניים הם יריבים קשים של ענקי ההושו, ונראה כי אלו ואלו מאזנים את מספרי הצד השני. בד"כ, פרטים משני מינים אלו יתקפו אלו את אלו ברגע בו הם רואים האחד את השני. פרוקונסולים מרושעים בפרובינקיות המערביות השתמשו לא אחת בחלק מאנשי הקוף האלימים והטורפים מהמדבר, בין עם כשומרי ראש, לקרבות לודרים או לצרכים מתוחכמים יותר.

זנים מיוחדים

 

האוסטרלופיטקוס דיאבוליס, הינו זן מיוחד, ערמומי ומרושע של אוסט' רצחני, החי באיזורים מסויימים של השממה הפלוריאנית המתה שבלב המדבר, ומשערים כי מקורו בניסויים קסומים שנערכו בידי נסיכים מכשפים שכוחים בתחילת האלף הראשון לספירת הילאסיאס. הוא גדול ונבון יותר מקרובו, ופרוותו בגוון אדמומי-צהבהב. הוא מאופיין בהבדלים קטנים ביותר בין הזכרים והנקבות, ובתוואתו להרג בשם הרג. מספריו קטנים הרבה יותר, והוא תוקף בד"כ בחבורות קטנות.

סבורים, כי האוסט' דיאבוליס גילה את פולחן אש הצללים, או לפחות גרסה פרימיטיבית שלה, שהועברה לו בידי כוהנים אנושואידים. בניגוד לזנים האחרים של אוסט' רצחני, הוא אוהב לפשוט לעיתים מזומנות הרחק מעבר לגבולות המדבר, הרבה מעבר לטווח הבנתם של אחיו הפשוטים יותר. פרטים מגזע זה נמצאו משוטטים ומפילים אבדות ליד הים הרושקי ואפילו מזרחה יותר, בלב-ליבה של הקייסרות ההילאסיאנית.


האוסטלופיטקוס ציאניס, הינו זן יוצא דופן, בעל פרווה בגוון כחלחל-בהיר, המסוגל להתקיף בעזרת יריקה של נוזל מתאדה כחול-ירקרק, רעיל ביותר, עד לטווח של כ12- מטרים. הוא חסין לכל הרעלים והגאזים, ולמעשה ניזון מהם, כך שניתן למצוא אותו בבארות הרעל ומבועי הגאז הקטלניים של פלוריאן. זן זה מתחדש כמו טרול, בקצב של 3 נק"פ/לפגיעה, ומכפיל את קצב ההתחדשות כאשר הוא מצליח להתגולל בתוך ערמות של חול רעיל או במבועי גאז.
לעומת כוחו זה, האוסטרלופיטקוס ציאניס הוא התבוני פחות מבין זני האוסטרלופיטקוס הרצחני, נפח מוחו מגיע בקושי ל-
CC 400, והוא חסר יכולת לקיים חיי חברה כלשהם, כך שבד"כ הוא חי בגפו, מלבד בעונת הרביה. אוסט' ציאניס תוקף וטורף כל יצור חי הנקרה על דרכו, ולכן שבטי האוסט' טיראניס מפחדים ממנו, ובד"כ ימנעו מלהתקרב אל מקומות הנגועים בבני מין זה, אולם, אדופאר (רגילות וביחוד נעלות) עשויות לשעבד אחד או כמה אוסט ציאניס בכדי להשתמש בהם בתור שומרים.


נקרופיטקוס: זוהי גרסה אל-מתה של אוסט' רצחני, בד"כ של אוסט' טיראניס שנהרג מידי מבוע גאז או באר רעל נקרומאגית, מהסוג הנפוץ למדי באדמות המקוללות של פלוריאן. הנקרופיטקוס נראה כאוסטרלופיקטוס גדול, שלדי למחצה, שעור עבש ומעט בשר במצב גרוע תלויים על שלדו. זרועותיו התארכו, ומסתיימות בטפרים עצמוניים רעילים, וחורי עיניו הריקים בוערים באור דאמוני.

האוסט' הרצחניים פוחדים פחד מוות מיצור זה, ובד"כ נפוצים לכל עבר כאשר הוא מופיע, בלא קשר למספרם (שלעיתים קרובות יכול להכריעו על נקלה). כמה מהכוהנים הדורקיים, המכירים מצב זה, השתלטו על נקרופיטקים, ומשתמשים בהם כשומרים ליד מקדשי הטוטם שלהם, בכדי להרתיע את שבטי האוסט' טיראניס מלהתקרב. רק אדופאר נעלה תעיז להתעמת עם נקרופיטקוס, וגם היא תעדיף לעשות זאת מרחוק, בעזרת קסמים. ידועים מקרים נדירים ביותר, בהם אדופאר נעלה השתלטה על נקרופיטקוס, בכדי לנצלו למטרותיה.

 

 


עופות אוראק (Urak)

יסוד קסם: אין

נטיה: אין

שיוך: לטא-עוף

יצור זה, ספק זוחל הולך על שתיים, ספק עוף ריצה קדמון, הינו יצור מהיר, בעל עור חשוף קשיח מאד בגוון זהבהב-חום, מקור ענק רצחני בעל שיניים חדות, עיניים קטנות, וזנב ארוך, מהיר וגמיש, המסתיים בחוד משונן גדול, בדומה לזנבו של דרקון. היצור נפוץ, בלהקות קטנות, בכל רחבי מדבר דורק, כשהוא מחפש טרף, אותו הוא משיג בריצה, מהמם במכות זנב, ואז קורעו לגזרים וטורפו כפי שהוא במקורו המשונן. לעיתים, ניתן להתקל בקינים שלהם, הנראים כחפירה מעגלית בתוך חול לוהט, שם מוטמנות הביצים.  שאמאנים של אוסט' טיראניס למדו כבר לפני מאות רבות של שנים כיצד לגנוב את ביצי היצור, מקיני-התל הגסים בתוך החול, בכדי לקחת ולאלף את הולדות להיות בהמות רכב. אי לכך, ניתן לפגוש לא פעם את אנשי הקוף כשחלקם רוכבים על יצורים מאולפים ממין זה, דבר המוסיף מאד לסכנתם.


 

 


כתב וערך: גדעון אורבך,2003
 © כל הזכויות שמורות. שימוש מסחרי ו/או למטרת רווח כשלהי אסורים בתכלית, בלא היתר מפורש מהיוצר, בכתב ומראש. צילום והעתקה מכל סוג שהוא מותרים אך ורק למטרת שימוש פרטי שלא בתשלום