ציצת הטלה

 

 

תיאור: ציצת הטלה היא חזזית-מערות שמבוקשת למדי בידי עשבונאים וטבחים בגלל הטעם המתוק-עמוק שלה.

ציצת הטלה גדלה בדרך-כלל בתוך מרבדי טחב גדולים, בדרך-כלל בחלקים עמוקים יחסית של מערות לחות, הרחק מתחת לפני האדמה. היא נראית כמו גוש קטן ופרוע של עלי-חזזית גסים, עם מראה מעט מסולסל בגוון לבנבן-אפור עכור, שמזכיר לעיתים ציצת צמר סוררת על ראש של כבש קטן - ומכאן שמה. העלים גבשושיים, ומעט דביקים למגע.

 

שימושים: השימוש המרכזי של ציצת-הטלה הוא בבישול, או בהסוואת טעמים חזקים ולא נעימים - משום שאפשר להפיק ממנה באורח פשוט יחסי טעם מתקתק, שנחשב אמנם עכרורי וגס, באורח שהופך אותו לא מתאים במיוחד למנות מתוחכמות ועדינות; אולם בבישול וערבוב מתאים עם רכיבים אחרים שמעמעמים את טעם הלוואי העכור, הטעם יכול להתחרות בכבוד בסוכר סלק.

 

ערך: פונדקאים, טבחים, עשבונאים וסוחרים שעובדים עם כאלו ישלמו בממוצע 10-15 באן על מנה אחת של הצמח הזה.

 

 

 

מלסטרה_קאבר.png

חזרה אל האינדקס של מלסטרה

 


כתב וערך: גדעון אורבך, ‏2001 ואילך.
© כל הזכויות שמורות. שימוש מסחרי ו/או למטרת רווח כלשהי אסורים בתכלית, בלא היתר מפורש מהיוצר, בכתב ומראש. צילום והעתקה מכל סוג שהוא מותרים אך ורק למטרת שימוש פרטי שלא בתשלום.