can't be countered ו- can't be countered by spells or abi..

פורום זה הוא הכתובת לכל השאלות על חוקי המשחק ועל חוקי הטורנירים של ה-DCI.

מנהלים: sliver, Navidshi

שלח תגובה
Eitan Gronich
MTGil Apprentice
הודעות: 23
הצטרף: 07/9/2012 , 13:53
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0

can't be countered ו- can't be countered by spells or abi..

שליחה על ידי Eitan Gronich » 15/9/2012 , 19:27

סליחה אם הכותרת לא הייתה כל כך ברורה.. לא היה לי מקום...
בכל מקרה, בספוילרים של הקלפים של RTR, יש קלפים שכתוב עליהם This spell can't be countered, ויש קלפים שכתוב This spell can't be countered by spells or abilities.

מה ההבדל, אם יש?

תודה :D

Ib halfheart
goblin tactician
הודעות: 235
הצטרף: 08/9/2011 , 19:52
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0

שליחה על ידי Ib halfheart » 15/9/2012 , 19:31

למעשה יש. cant be countered by spells or abilities means that state-based effects such as erayo's essence will counter them and simply cant be countered means that SBE wouldn't counter them.
שינתי שם משתמש - הייתי charge

Everybody but me - CHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGE!!!!

Kroen
 
הודעות: 9500
הצטרף: 15/6/2005 , 18:32
מיקום: רמת גן
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0

שליחה על ידי Kroen » 15/9/2012 , 19:41

תמונה תמונה

Soul
Aether Blaster
הודעות: 1732
הצטרף: 21/6/2007 , 11:57
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0

שליחה על ידי Soul » 15/9/2012 , 20:06

התשובה בקישור אז רק אוסיף דוגמאות.

לקלף Root Silver בגרסתו המקורית כתוב: "Silver spells can't be countered" בגלל שכל קלפי הסליברים היו יצורים בלי מטרות. אבל עם הוצאת Lorwyn הגיעו קסמים כמו Nameless Inversion שהם טכנית sliver spells עם מטרות. אז היה צורך לשנות את הקלף כך שיגיד: "Sliver spells can't be countered by spells or abilities" כדי להגיד שלחוקי המשחק מותר לעשות להן counter.

יש גם את הקלף המוזר Gilded Drake שאחת היכולות שלו אומרות את ההיפך:
"This ability can't be countered except by spells and abilities."
ככה שבלי מטרות היכולת תמשיך להיפתר (ותגרום לשחקן להקריב את הדרייק) אבל עדיין יהיה אפשר להשתמש בקסמים כמו Stifle כדי לעשות counter ליכולת.
למעשה יש. cant be countered by spells or abilities means that state-based effects such as erayo's essence will counter them and simply cant be countered means that SBE wouldn't counter them.
לא.
הקלף Erayo's Essence קיבל errata והיכולת שלו היא triggered ability (לפי מה שכתוב ב-faq נראה הוא השתנה לפני הפרירליס אפילו). אז הוא לא עמיד לאפקטים שמונעים מקסם להיות countered. נכון לעכשיו אין יכולות שעושות counter שהן לא activated או triggered.

Eitan Gronich
MTGil Apprentice
הודעות: 23
הצטרף: 07/9/2012 , 13:53
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0

שליחה על ידי Eitan Gronich » 15/9/2012 , 20:29

אז can't be countered בעיקרון יהיה כתוב על יצורים ו-can't be countered by spells or abilities על קסמים עם מטרות, כי אם אין להם מספיק מטרות הם מתקנטרים ע"י חוקי המשחק?

TV-R-US
MTGil Wizard
הודעות: 3010
הצטרף: 10/12/2006 , 1:33
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0
יצירת קשר:

שליחה על ידי TV-R-US » 15/9/2012 , 20:53

Eitan Gronich כתב:אז can't be countered בעיקרון יהיה כתוב על יצורים ו-can't be countered by spells or abilities על קסמים עם מטרות, כי אם אין להם מספיק מטרות הם מתקנטרים ע"י חוקי המשחק?
כן, או שאין מטרה חוקית בפתירה של הקסם.
My first girlfriend turned into the moon
ליגת הטכניון בפייסבוק: https://www.facebook.com/groups/1659351194292050/" target="_blank

sliver
Sliver Overlod
הודעות: 5941
הצטרף: 30/5/2004 , 0:11
מיקום: רחובות
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0
יצירת קשר:

שליחה על ידי sliver » 15/9/2012 , 22:04

ואני אוסיף - קרא את חוקי הפורום לגבי גודל אווטרים
Slivers don't learn. They just know
שופט לבל 8 ומארגן הבין גלאקטי של ויזארדס.

שלח תגובה