Blazing Archon ב-2HG

פורום זה הוא הכתובת לכל השאלות על חוקי המשחק ועל חוקי הטורנירים של ה-DCI.

מנהלים: sliver, Navidshi

שלח תגובה
דמבל
MTGil Apprentice
הודעות: 101
הצטרף: 28/4/2012 , 18:52
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0

Blazing Archon ב-2HG

שליחה על ידי דמבל » 15/8/2012 , 10:44

אם שמים Blazing Archon ב-2HG
אפשר פשוט לתקוף את השחקן השני ?

Soul
Aether Blaster
הודעות: 1732
הצטרף: 21/6/2007 , 11:57
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0

שליחה על ידי Soul » 15/8/2012 , 11:57

Blazing Archon

לא תוכל לתקוף את השחקן השני.
אם אפקט אוסר על יצורים לתקוף שחקן מסויים, הוא אוסר לתקוף את הקבוצה שלו.

ב-2HG תוקפים את הקבוצה ולא שחקנים בנפרד, אבל אתה בוחר שחקן לכל יצור תוקף כשאתה מחלק את הנזק, שמשמעותי לדברים שבודקים אם שחקן מסויים נפגע, כמו Luminarch Ascension.
810.7c As the declare attackers step begins, the active team declares attackers. If an effect of an object controlled by a defending player prohibits a creature from attacking him or her, that creature can't attack the defending team. The active team has one combined attack, and that set of attacking creatures must be legal as a whole. See rule 508.1.
Example: One player in a Two-Headed Giant game controls Teferi's Moat, which says "As Teferi's Moat enters the battlefield, choose a color." and "Creatures of the chosen color without flying can't attack you." Creatures of the chosen color without flying can't attack that player's team.
נערך לאחרונה על ידי Soul ב 15/8/2012 , 13:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

דמבל
MTGil Apprentice
הודעות: 101
הצטרף: 28/4/2012 , 18:52
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0

שליחה על ידי דמבל » 15/8/2012 , 12:33

אבל מה לגבי יצור שיש לו Annihilator
צריך להחליט את מי לתקוף לפני הנזק

Soul
Aether Blaster
הודעות: 1732
הצטרף: 21/6/2007 , 11:57
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0

שליחה על ידי Soul » 15/8/2012 , 13:12

במקרים כאלה בוחרים אחד מהשחקנים מהקבוצה המותקפת כשהיכולת נפתרת. אבל אתה עדיין תוקף את הקבוצה.
810.7b Any one-shot effect that refers to the "defending player" refers to one specific defending player, not to both of the defending players. The controller of the effect chooses which one the spell or ability refers to at the time the effect is applied. The same is true for any one-shot effect that refers to the "attacking player." ...
למשל, אם אתה תוקף את הקבוצה עם Ulamog's Crusher:
בשלב בחירת התוקפים, היכולת של annihilator עולה על הסטאק ונפתרת. אתה בוחר אחד מהשחקנים בקבוצה המותקפת שיקריב 2 פרמננטים;
בשלב חלוקת הנזק, אתה בוחר אחד מהשחקנים בקבוצה שאליו Ulamog's Crusher יחלק 8 נזק.

השחקן שמקריב והשחקן שנפגע מהנזק לא חייבים להיות אותו השחקן, והקבוצה היריבה לא יכולה לדעת מראש מי מהם יקריב או למי מהם יחולק הנזק לפני שזה קורה.

שלח תגובה